Holnaptól átmeneti lehűlés érkezik

Míg hét közepéig az októberi hőmérsékleti értékeknek megfelelően alakult az időjárás Erdély és Partium-szerte, napközben 20-22 C fokkal (ennél magasabb hőérzettel), éjszakánként pedig 8-13 C fokkal, addig holnaptól átmeneti lehűlés várható, pénteken akár talajmenti fagyokkal megfűszerezve a völgyes részeken.

Vegyük sorra régióinkat Erdély és Partium-szerte, milyen időjárási értékekkel kell számolnunk a hét további részében?

Időjárás előrejelzés Bánság

Október 20 és 21-e között átmenetileg csökken a hőmérséklet egészen 14 C fokig, majd ezt követően ismét melegedés várható, és október 19-21 C maximum fokokkal köszön majd el tőlünk, míg a minimumok 6-8 C fok között várhatók.

Addig az elkövetkező napokban 0-2 C fokig is süllyedhet a hőmérséklet a bánsági területeken éjszakánként. Elszigetelt helyeken október 23-27 között csapadéknak is esélye lesz.

Időjárás előrejelzés Partium

Hasonlóan az elkövetkező napokban Partium területén is hőmérsékleti csökkenés várható, a maximumok 12-13 C fokig emelkednek, míg a minimumok 0-2 C fok közé süllyednek. A hűvösebb zóna eltűnése után kellemes 18 C fok hőértékkel búcsúzik tőlünk október.

Gyenge, átmeneti csapadék eső formájában elszigetelt helyeken október 20-án és október 23-a után várható.

Időjárás előrejelzés Erdély

Erdélyt is eléri október 20-21-én az átmeneti lehűlés, és maximum 10-12 C fok várható, míg a minimumok átlépik a negatív értéket, akár -2 C fokig is hűlhet a levegő hőmérséklete.

Október 22-e után ismételt felmelegedés érkezik, és az októberi hónap, igazi őszi hőmérséklettel ér véget 16-18 C maximum értékekkel, és 4-6 C fok minimumokkal.

A hűvösebb időszak alatt is, illetve október 23-a után várható némi csapadék. Hajnalban enyhe ködfoltokat is tapasztalhatunk.

Időjárás előrejelzés Máramaros

Október 20-21-én a nappali hőmérséklet csak 10-11 C fok lesz, a minimum éjszakai és hajnali hőmérsékleti értékek pedig -2 C fokig süllyedhetnek. Ezt követően újbóli felmelegedés következik Máramarosban is 16-18 maximum C fokokkal és 4-6 C fokokkal.

Helyileg átmeneti eső lehetséges jelenleg, és október 23-a után is.

Időjárás előrejelzés a hegyekben

Október 20 és 21-én a hegyekben mindössze 4 C fok maximumokkal és negatív éjszakai minimumokkal kell számolni, ami -2, -4 C fok is lehet. Ezt követően hőmérsékleti emelkedés várható 10 C fok maximum értékekkel, és 3-4 C fok minimum értékekkel.

Jelentős mennyiségű csapadék a hegyekben nem várható a hónap végéig, csupán lokális és átmeneti esőre lehet számítani ebben a két hétben.

Forrás: ANM

Időjárás térképek & webkamera

Követem: