Időjárás ma: Erdély és Partium nagy részén esős időnk lesz

Ma, csütörtökön csökken a hőmérséklet, újabb esőzések várhatók. Sík területeken és a völgyekben maximum 15, délkeleten is csak 22 fok várható, a szél is élénk marad.

A hegyekben, főleg Moldovában a lehulló esőmennyiség eléri az 50-70 l/négyzetmétert.

Erdély északi részén és Máramarosban egész nap borult marad az ég; elszórtan esőre számíthatunk, és a felhős égbolt még napokig vendégünk marad.

Az ország nyugati részén sem látjuk ma a napot; időnként esni fog, és hűvösebb lesz, mint tegnap. A hőmérséklet a normális szint alá süllyed, az égbolt fokozatosan tisztul ki.

Erdélyben a borús, őszi időjárás, hegyvidéken heves esőzésekkel és erős széllel jár. A hőmérséklet itt is csökken, és a leghidegebb a völgyes területeken lesz.

Pénteken az ország keleti felében folytatódik az eső, Munténia, Dobrudzsa és Moldova térségében hosszan tartó záporok várhatók, helyenként zivatarok is lehetnek. Az ország nyugati felében, Partium térségében a nap is megmutatkozik, és csak rövid esők várhatók. A szél erősebb lesz a hegyes területeken, szélsőséges szélerősségre délnyugaton kell számítani, de a keleti türeleteken is fokozódik átmenetileg.

Szombaton keleten, délkeleten és a hegyekben némi felhőzet várható, gyenge eső kíséretében. Több lesz a napsütés, kellemes hőmérsékletre számíthatunk. Reggel és éjszaka köd képződik.

Vasárnap pedig ködös körülményekre ébredhetünk, a nap első felében szitáló esővel. Majd fokozatosan kiderül és Erdély, valamint Partium-szerte szép időnk lesz, a hőérzetünk is pozitív irányba változik. A maximum a 25 fokot is elérheti.

Forrás: stirileprotv.ro

Megosztom másokkal is: