Időjárás ma: Folytatódik az enyhe, de viharos, esős időjárás

A következő órákban erős viharok várhatók Romániában. A meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy helyeken nagy mennyiségű esőre lehet számítani.

Az ANM az ország több mint felére adott ki sárga kódot, amely 10: 00-tól ma este, 18: 00 óráig érvényes.

A légköri instabilitás átmenetileg erősödni fog a dombos és hegyvidéki területeken, Máramarosban, Erdélyben, Olténia és Moldova nagy részén, valamint Munténia északnyugati részén.

Ezeken a területeken nagy a valószínűsége záporoknak, zivataroknak, viharnak és jégesőnek. A meteorológusok szerint rövid időintervallumokban nagy mennyiségű esőre lehet számítani, ami meghaladja a 25-35 l / négyzetmétert, de elszigetelt helyeken 40-60 l / négyzetméternyi eső is eshet.

18.00 órától kezdődően holnap reggel 06.00 óráig újabb sárga kódot adtak ki, ezúttal Románia délkeleti részére a várható légköri instabilitás miatt.

Érintett: Munténia déli és keleti része, Dobrudzsa nagy része és Moldova egyes területei. Időszakos esőzések, villámlások, viharok és elszigetelt helyeken jégeső lesz. Rövid időközönként a vízmennyiség meghaladja a 25 l / négyzetméter, de akár 40 l/ négyzetméter is lehetséges.

Forrás: digi24.ro és ANM

Megosztom másokkal is: