Időjárás ma: még mindig tart a meleg idő

Október 5-én, hétfőn még élvezhetjük a kellemes, meleg időt, keddtől változik az időjárás.

A meteorológusok csökkenő hőmérsékletet jeleznek, és az ország nagy részén ismét esni fog az eső.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerint október 5-én, hétfőn a hőértékeknek nem lesz jelentős eltérésük az előző intervallumhoz képest, így továbbra is az ország nagy részén különösen meleg időjárást élvezhetünk.

A terület északnyugati felén átmenetileg borult lesz az ég, ahol záporok és zivatarok lesznek. A többi régióban is változó lesz az ég, és hasonló jelenségekről csak kis területeken számolnak be. A szél megerősödik a hegyekben, nagyobb intenzitásúvá a hegygerinceken válik, valamint lokálisan és ideiglenesen bárhol megerősödhet. A maximális hőmérséklet általában 24 és 30 fok, a minimum 10 és 19 fok között alakul.

Kedden várhatóan visszatér a rossz idő.

A hőértékek csökkenni fognak, az ország északnyugati felében jelentősebbek lesznek, ahol az adott időszakra a normál értékekhez közelítenek. Az ég felhős lesz, és az ország nagy részén ideiglenesen esni fog.

A meteorológusok szerint kis területeken számíthatunk záporokra, zivatarokra, és a lehulló eső mennyiségek jelentősebbek lehetnek. A szél a hegyekben megerősödik, nagyobb sebességgel a hegygerinceken, keleten és délen, míg a többi területeken gyengén és mérsékelten fúj. A maximális hőmérséklet általában 19 és 27 fok, a minimum 10 és 20 fok között alakul, a mélyedésekben 8 fokig alacsonyabb.

Forrás: adevarul.ro

Megosztom másokkal is: