Impact-Site-Verification: 21fdc60e-877f-4c52-ae95-f722d50c3eb1

Időjárás ma: átmeneti lehűlés

Ma, vasárnap, október 25-én hidegebb, és meglehetősen kellemetlen napunk lesz, Erdély és a Partium régiójában többfelé esik az eső.

Holnap az eső a keleti országrészre vonul vissza, kedden pedig visszatér a kellemes idő és a hőmérséklet ismét melegszik.

Időjárás ma: Európában

Kontinens-szerte ma kissé felhős lesz az égbolt, nyugaton, délnyugaton és a közép-keleti régiókban esni fog. Esőről és havazásról számoltak be Skandináviában és az Ibériai-félsziget magas hegyvidéki területein.

Ettől eltekintve az időszaknak megfelelően szép az idő, bár reggel még ködös területekre is ébredhettek a síkságos részeken. Nyugaton, északkeleten és környékünkön csökken a hőmérséklet, érdekesség, hogy Észak-Európában kissé melegszik az időjárás.

A következő időszakban nyugaton, északon és a déli területeken megerősödik a szél. 70 km/h sebességgel is fújhat, a part menti területeken, és a hegygerinceken akár a 100 km/h-t is meghaladhatja.

Az esőfelhők a kontinens nyugati felét fedik le, a térségünkben lévők fokozatosan visszahúzódnak. Ezután egy újabb esőhullám éri el a Földközi-tengert, Délkelet, Észak – és Északnyugat-Európában némi csapadékot is hoz.

Hidegebb légtömeg borítja nyugatot és délnyugatot, de az északi területeken a hőmérséklet emelkedik. Később a délnyugati oldalon is melegszik, de az északi és északnyugati területeket ismét hideg levegő borítja. A felhők szinte mindenhol jelen vannak, helyenként a reggeli köd is megjelenik.

Időjárás ma: Erdély és Partium


Erdély és Partium-szerte hidegebb van, mint tegnap volt. A felhők tartósan megmaradnak, nyugaton, északon és középső tájakon folytatódik az eső, este és éjszaka pedig az ország délkeleti felén is esni fog.

A maximumok 11 foktól indulnak Bucovinában, és délkeleten elérik a 21 fokot, ahol rövid ideig a nap is előbújik.

Erdély északi részén és Máramarosban a felhők megmaradnak egész nap, időnként esni fog, de egyik napról a másikra fokozatosan kitisztul az ég.

Arad és Temes megyékben gyenge eső várható a hőmérséklet 17-18 fokig emelkedik napközben.

Erdélyt sem kerüli el az esőzés, a szél továbbra is aktív marad a Kárpátok gerincén, a hőmérséklet kissé csökken a tegnapihoz képest.

A déli területeken valamivel jobb időjárás várható ma. A hőmérséklet itt is csökken, de az esőzés csak estefelé érkezik meg.

A hegyekben heves esőzéseket várhatók, négyzetméterenként 15 -20 liter csapadékra kell számítani. A népszerű kiránduló -és üdülőhelyek egyre hűvösebbek, a szél némileg fokozódik a magas hegyvidéken.

Forrás: stirileprotv.ro