Időjárás Parajd

Parajd időjárás naprakész információ, óránként frissülő vizuális térképen. Nézz be mindennap, kövesd kedvenc városod 3 napos, 7 napos és aktuális napi időjárásának alakulását. Ezen felül egész Erdély és Partium aktuális és várható időjárásának alakulását követheted nyomon.


Időjárás Parajd
pén, 2024.04.19.
06:24 | 20:12
TEMP: 2 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm
borús égbolt

szo, 20.04

06:22
20:13
tiszta égbolt
TEMP: 13 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm

vas, 21.04

06:21
20:14
borús égbolt
TEMP: 15 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm

hét, 22.04

06:19
20:16
közepes eső
TEMP: 10 ℃
RAIN: 7 mm
SNOW: 0 mm

Parajd Hargita megyében található község, mely a sóbányájáról vált híressé, és ma már jelentős turisztikai vonzerőt képvisel. Parajdnak nincsenek hivatalosan nyilvántartott testvérvárosai, ám szoros kapcsolatot ápol több településsel is a régióban, különösen a magyarországiakkal, mivel a lakosság jelentős része magyar nemzetiségű.

A település története hosszú évszázadokra tekint vissza, a sóbányászat pedig már a középkor óta meghatározza a község kultúráját. A bányászat mellett a mezőgazdaság is fontos szerepet játszott a település életében. A parajdi sóbánya, mely Európa egyik legnagyobb sólelőhelyeként ismert, ma már turisztikai célpontként üzemel, és egészségügyi turizmus szempontjából is jelentős, hiszen az asztmatikus és légzőszervi betegségek kezelésére használják.

A 2011-es népszámlálás szerint Parajd lakosságának több mint 90%-a magyar nemzetiségű. A magyar nyelv és kultúra megőrzése és ápolása kiemelten fontos a helyi lakosság számára, ezért a hagyományos ünnepek és rendezvények fontos szerepet töltenek be a közösségi életben.

A mai Parajd folytatja gazdag bányászati és kulturális örökségének megőrzését, és a modern kor kihívásaihoz igazodva törekszik arra, hogy fenntartsa gazdasági stabilitását és közösségi életét. A sóbányának köszönhetően a turizmus jelenti a legnagyobb gazdasági bevételi forrást, ami lehetővé teszi a helyi kultúra és nyelv ápolását is.

Időjárás térképek & webkamera

Követem:

Nagyon fontos: Az előrejelzési adatok pontosságáért és hitelességéért semmilyen jogi felelősséget nem vállalunk, sem az azokból eredő pontatlan vagy hibás értelmezés miatt keletkező bárminemű kárért.