Időjárás Szováta

Szováta időjárás naprakész információ, óránként frissülő vizuális térképen. Nézz be mindennap, kövesd kedvenc városod 3 napos, 7 napos és aktuális napi időjárásának alakulását. Ezen felül egész Erdély és Partium aktuális és várható időjárásának alakulását követheted nyomon.


Időjárás Szováta
csü, 2024.01.04.
08:03 | 16:44
TEMP: 5 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm
borús égbolt

pén, 05.01

08:03
16:45
enyhe eső
TEMP: 5 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm

szo, 06.01

08:03
16:46
borús égbolt
TEMP: 10 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm

vas, 07.01

08:03
16:47
hó és eső
TEMP: 7 ℃
RAIN: 1 mm
SNOW: 0 mm

Szováta egy ismert üdülőváros Maros megyében, az ország középső részén, amelyet elsősorban gyógyvizeiről ismernek. A településnek jelenleg egy ismert testvérvárosa van, nevezetesen Makó Magyarországról, amely a két város közötti kulturális és gazdasági együttműködést szolgálja.

A város történelme a 16. századig nyúlik vissza, amikor először említik írásos dokumentumok. Az 1870-es évektől kezdve vált híressé gyógyvizeinek köszönhetően, ami gyógyüdülőhellyé és turisztikai célponttá tette. Szováta leginkább a Medve-tó miatt is népszerű, amely egy heliotermális tó, és a sótartalmának köszönhetően az év nagy részében melegen tartja a vizet.

A város etnikai összetétele döntően magyar, a 2011-es népszámlálási adatok szerint a lakosság 65%-a magyar nemzetiségű volt. A többi közösség kisebbségben román és cigány etnikumú. A magyar kultúra és hagyományok erősen jelen vannak, így Szováta fontos szerepet játszik az erdélyi magyar közösség életében.

Jelenleg Szováta főleg a gyógyturizmusra összpontosít, vonzva a belföldi és külföldi turistákat egyaránt. A helyi gazdaság jelentős része ennek köszönhetően virágzik, és a város modern infrastruktúrát és szolgáltatásokat kínál a látogatók számára. A magyar közösség továbbra is aktív a város életében, őrizve kulturális hagyományait és támogatva a helyi gazdaságot.

Időjárás térképek & webkamera

Követem:

Nagyon fontos: Az előrejelzési adatok pontosságáért és hitelességéért semmilyen jogi felelősséget nem vállalunk, sem az azokból eredő pontatlan vagy hibás értelmezés miatt keletkező bárminemű kárért.