Időjárás Segesvár

Segesvár időjárás naprakész információ, óránként frissülő vizuális térképen. Nézz be mindennap, kövesd kedvenc városod 3 napos, 7 napos és aktuális napi időjárásának alakulását. Ezen felül egész Erdély és Partium aktuális és várható időjárásának alakulását követheted nyomon.


Időjárás Segesvár
szo, 2023.12.09.
08:03 | 16:46
TEMP: 1 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm
szórványos felhőzet

vas, 10.12

08:04
16:46
hó és eső
TEMP: 4 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 2 mm

hét, 11.12

08:05
16:46
enyhe eső
TEMP: 4 ℃
RAIN: 1 mm
SNOW: 0 mm

ked, 12.12

08:06
16:46
borús égbolt
TEMP: 7 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm

Segesvár Erdély szívében található város, amely a középkori építészet és a történelmi jelentőség miatt az UNESCO világörökség része. A város több testvérvárosi kapcsolatot ápol, többek között: Dinkelsbühl Németországban, Kiskunfélegyháza Magyarországon és Blois-ban Franciaországban. Ezek a kapcsolatok elősegítik a kulturális és oktatási csereprogramokat, erősítve a kölcsönös megértést és barátságot.

Segesvár történelme a 12. századra nyúlik vissza, amikor a szászok erősséget építettek itt, és a város a kereskedelmi útvonalak fontos csomópontja volt. A város leginkább a jól megőrzött erődtemplomáról és középkori építményeiről ismert, mint amilyen a híres óra tornya, valamint mint Drakula gróf, azaz Vlad Țepeș szülőhelye.

Jelenleg Segesvár pezsgő turisztikai központ, ahol az etnikai sokszínűség is tetten érhető. A lakosság etnikai eloszlása változatos: románok, magyarok és szászok is megtalálhatóak itt, bár a magyarok aránya az elmúlt évtizedek során csökkent. A 2011-es népszámlálási adatok szerint a városban élő magyarok száma 1642 volt, ami a lakosság körülbelül 20%-át tette ki akkor. Az utóbbi években a magyar közösség létszáma tovább csökkent, de továbbra is meghatározó eleme a város kulturális örökségének.

Segesvár történelme és kulturális jelentősége vonzza a látogatókat, akik az etnikai sokszínűség mellett a gazdag történelmi örökséget is felfedezhetik.

Időjárás térképek & webkamera

Követem:

Nagyon fontos: Az előrejelzési adatok pontosságáért és hitelességéért semmilyen jogi felelősséget nem vállalunk, sem az azokból eredő pontatlan vagy hibás értelmezés miatt keletkező bárminemű kárért.