Termeni si conditii

TERMENI ȘI CONDIȚII

Site-ul idojaras.ro este detinut si administrat de societatea EventNet Media SRL, cu sediul în 417437 Ciocaia nr. 35., jud. Bihor, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J5/450/2021, C.U.I. 43776839, Cont RO10BTRLRONCRT0589952701 (RON), deschis Banca Transilvania Valea lui Mihai, Email: kapcsolat (@) idojaras.ro.

Utilizarea site-ului idojaras.ro echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Utilizator/Client.

EventNet Media isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre EventNet Media si Utilizator/Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul Comenzii sau incidentului.

  1. Definitii

Utilizator  – orice persoana care viziteaza site-ul idojaras.ro.

Client – persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda.

Produse si Servicii – orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite servicii si sa faca plata acestora.

Editor/Vanzator – societatea EventNet Media SRL, cu sediul în 417437 Ciocaia nr. 35., jud. Bihor, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J5/450/2021, C.U.I. 43776839, Cont RO10BTRLRONCRT0589952701 (RON), deschis Banca Transilvania Valea lui Mihai, Email: kapcsolat (@) idojaras.ro.

Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze serviciile, iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor servicii.

  • Drepturile de proprietate intelectuala

Continutul site-ului idojaras.ro, curpinzand texte, imagini, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate etc., este integral proprietatea EventNet Media SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe, precum si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Editorului a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Nerespectarea regulilor de citare poate atrage reclamatii din partea Editorului.

Editorul poate oferi Utilizatorului/Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al site-ului. Acest acord se aplica strict pentru continutul/continuturile definite, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoana/persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului idojaras.ro.

3. Elemente de raspundere 

Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, Editorul fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site.

Informatiile incluse pe idojaras.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse de incredere, in exercitarea dreptului la exprimare si de informare a publicului larg de catre o organizatie mass-media. In exercitarea acestor drepturi, Editorul se bazeaza pe legislatia nationala si pe cea internationala preluata in dreptul intern, in special pe Conventia Europeana a Drepturilor Omului si jurisprindenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, precum si pe condurile deontologice ale profesiei de jurnalist.

In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Editorului la adresa kapcsolat@idojaras.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

Parerile exprimate in cuprinsul articolelor care nu sunt creatie proprie, ci sunt preluate, cu citarea altor surse, precum si a materialelor care sunt publicate de colaboratori externi ai Editorului, in sectiunile de stiri sau opinii, sunt asumate de autorii respectivelor materiale si nu implica responsabilitea solidara a Editorului.

4. Comentarii pe site

Utilizatorii site-ului idojaras.ro nu pot face comentarii.

5. Inregistrarea ca Utilizator

Utilizatorii site-ului idojaras.ro nu pot face inregistrare.

6. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Prin crearea contului de Utilizator/Client si, implicit completarea datelor in formularul de creare cont, clientul declara ca accepta expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie colectate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre Editor/Vanzator, persoanele afiliate si partenerii contractuali ai acestora si sa poate fi transferate acestora sau altor entitatati din tara sau strainatate in scopul derularii de catre Editor/Vanzator, persoanele afiliate si partenerii contractuali ai acestora de activitati cum ar fi – dar fara a se limita la –  activitati de promovare a produselor si serviciilor, de marketing (inclusiv campanii promotionale sau de informare), de publicitate, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. 

Datele personale colectate sunt confidentiale. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Editorul/Vanzatorul are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.

Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiara, reclama, marketing, statistica, servicii de informare, informarea Clientilor privind situatia contului lor de pe idojaras.ro, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor. Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a idojaras.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre Editor/Vanzator, afiliatii si colaboratorii acestuia pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitandu-se la furnizori de servicii de marketing, audit, curierat, servicii de plata / bancare.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, precum si de Regulamentul UE 2016/679, si anume: dreptul de acces la datele cu caracter personal, dreptul la rectificare asupra datelor, dreptul de a sterge datele prelucrate, dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor personale, dreptul de portabilitate a datelor, dreptul la opozitie, dreptul de a va adresa cu o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Clientul isi poate exercita drepturile in baza unei cereri scrise, inaintata catre EventNet Media.

Editorul/Vanzatorul nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate tine raspunzator pe Editor/Vanzator  pentru niciun fel de prejudiciu. 

In concret, Editorul/Vanzatorul solicita Utilizatorului/Clientului datele personale minime impuse de exercitarea dreptului la libera exprimare si la informare (nume, prenume si adresa e email valida pentru cont de Utilizator cu posibilitate de a posta comentarii, respectiv prin formularul de contact, atunci cand Utillizatorul intra in corespondenta cu Editorul) si respectiv respectarea unei obligatii legale (nume, prenume, sex, varsta, email, telefon si adresa, pentru Clientii care doresc achizitionarea Produselor/Serviciilor, carora site-ul idojaras.ro le emite facturile aferente acestor achizitii).

Utilizatorii/Clientii vor primi comunicari comerciale, prin newsletter sau mailing list, numai in masura in care si-au dat consimtamantul expres pentru aceasta, selectand optiunea corespunzatoare din modulul „Abonare la Nesletter”, si vor avea oricand la dispozite optiunea dezabonarii automate.

Datele cardului de plata al Clientului care efectueaza cumparaturi online de Produse/Servicii nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de catre Editor/Vanzator, respectiv de compania EventNet Media, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei entitate Clientul/Utilizatorul este informat, anterior introducerii datelor.

Atentie! Datele personale cuprinse in articolele, stirele, informatiile publicate in articolele jurnalistice nu fac obiectul dreptului de stergere, conform legislatiei europene si nationale, prelucrarea in scopuri junalistice sau de arhivare in interes public facand parte din exceptiile prevazute „pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare şi la informare” de catre Regulamentul UE 2016/679.

7. Preturile

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului idojaras.ro sunt exprimate in Lei, conform prevederilor legale in vigoare la momentul comercializarii acestor produse si/sau servicii.

8. Comenzile

Produsele si/sau Serviciile achizitionate de Client de pe site-ul idojaras.ro sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului. 

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar va fi raspunzator pentru orice consecinta determinate de aceste erori (ca de exemplu, fara a se limita la Comanda intarziata, transmisa gresit, etc). Site-ul idojaras.ro, respectiv Vanzatorul, nu pot fi trase la raspundere pentru informatii introduse eronat.

Prin finalizarea comenzii, clientul declara in mod expres ca este de acord ca un reprezentant al Vanzatorului sa il contacteze prin orice mijloc disponibil (e-mail/ telefon) pentru confirmarea Comenzii.

Vanzatorul poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca Clientul sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii: esuarea / invalidarea tranzactiei online; neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei; date incomplete sau incorecte ale Clientului; activitatea Clientului poate produce daune Vanzatorului/partenerilor; cel putin 2 (doua) livrari consecutiv esuate; alte motive obiective, ca de exemplu – fara a se limita la – situatia in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, Editorul/Vanzatorul nu poate fi raspunzator de inexactitati care pot aparea in completarea de catre client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

In cazul in care un Produs/Serviciu comandat de catre Client nu poate fi livrat, Vanzatorul se obliga sa informeze Clientul asupra acestui fapt si, in cazul in care Clientul a achitat anterior acestei informari contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, sa returneze in contul Clientului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 14 zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de incetare a Contractului.

9. Facturare – plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate datele necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Clientul are acces la propriile facturi, in format electronic prin email.

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE ȘI DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR

Prin această politică de confidenţialitate, compania EventNet Media SRL, cu sediul în 417437 Ciocaia nr. 35., jud. Bihor, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J5/450/2021, C.U.I. 43776839, Cont RO10BTRLRONCRT0589952701 (RON), deschis Banca Transilvania Valea lui Mihai, Email: kapcsolat (@) idojaras.ro, vă informează cu privire la datele dvs. cu caracter personal pe care le colectează şi utilizează în timpul vizitării de către dvs. a site-urilor noastre web.

Această politică se aplică tuturor site-urilor deținute de EventNet Media, respectiv portalului de știri idojaras.ro.

Prin continuarea navigării pe site, sunteți de acord că ați luat la cunoștință și ați înțeles Termenii și condițiile de folosire a acestuia, adaptați în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (Regulamentul GDPR), care a intrat în vigoare pe 25 mai 2018.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal se referă la orice informaţii referitoare la o persoană fizică specifică sau identificabilă, pe care ni le comunicaţi sau pe care le primim sau colectăm, precum: numele şi datele de contact (de ex. adresa, nr. de telefon, adresa de e-mail), informaţii privind solicitările dvs. şi relaţia profesională pe care o aveţi cu noi, precum şi informaţii referitoare la ora, scopul şi, dacă este cazul, locul în care utilizaţi site-urile și serviciile noastre web.

Colectăm şi utilizăm date cu caracter personal numai în măsura permisă prin lege sau dacă ne-aţi acordat consimţământul prealabil în acest sens. Vă asigurăm că datele dvs personale nu au fost şi nici nu vor fi folosite în alt scop decât acela de a vă ţine la curent cu noutăţile noastre.

Site-urile idojaras.ro conțin și link-uri către alte site-uri. Dacă dați click pe un material de pe alt site promovat de noi, nu răspundem pentru setările lor de intimitate. Vă recomandăm să citiți politica lor de confidențialitate în momentul când citiți informații de pe acestea.

Prelucrăm datele dvs. cu caracter personal exclusiv în cadrul dispoziţiilor legale cu privire la protecţia datelor cu caracter personal. Acestea sunt dispoziţiile Legii nr. 677/2001 și Regulamentul UE 679/2016 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, precum şi dispoziţiile Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Salariaţii și împuterniciții companiei EventNet Media au obligaţia de a respecta dispoziţiile cu privire la protecţia datelor, conform normelor legale. 

În legătură cu toate solicitările legate de datele dvs., de protecţia datelor în cadrul societăţii EventNet Media sau orice întrebare / reclamație pot fi adresate în scris, la adresa de e-mail: kapcsolat@idojaras.ro, sau prin intermediul formularelor de contact.

Ce informații colectăm despre dumneavoastră

EventNet Media solicită utilizatorilor site-ului datele personale minime impuse de exercitarea dreptului la libera exprimare și la informare (nume, prenume și adresa de e-mail validă pentru cont de Utilizator cu posibilitate de a posta comentarii, respectiv prin formularul de contact, atunci când Utillizatorul intră în corespondența cu Editorul) și respectiv respectarea unei obligații legale (nume, prenume, sex, vârstă, e-mail, telefon și adresă, pentru Clienții care doresc achiziționarea Produselor/Serviciilor, cărora site-ul idojaras.ro le emite facturile aferente acestor achiziții).

În cazul accesării site-urilor editate de EventNet Media, browser-ul dvs. de internet transmite automat date (de exemplu data şi ora accesării, adresa URL a paginii de internet care face trimiterea, fişierul accesat, cantitatea datelor transmise, tipul şi versiunea browser-ului, sistemul de operare) către serverul nostru, pe baza unor setări tehnice. Aceste date sunt colectate şi utilizate exclusiv în scop statistic şi în scop de analiză, respectiv pentru îmbunătăţirea experienței dvs. pe site. Anumite date de trafic (cum sunt adresele IP sau alți identificatori ai dispozitivelor cu vă conectați) pot fi, în circumstanțe specifice, date cu caracter personal și le vom trata ca atare. 

Ce sunt cookie-urile?

Pentru îmbunătățirea activității dvs. pe site, site-urile editate de EventNet Media (idojaras.ro) folosesc cookie-uri.

Cookie-urile sunt mici fişiere text care sunt salvate de browser-ul dvs. de internet şi servesc pentru a face pagina noastră de internet per total mai uşor de utilizat, mai eficientă şi mai sigură. Cookie-urile nu cauzează daune computerului dvs. şi nu conţin viruşi. Puteţi împiedica instalarea cookie-urilor printr-o setare corespunzătoare a browser-ului dvs. Vă rugăm să țineți însă cont, că, în situația în care împiedicați instalarea de cookie-uri pe dispozitivele dvs., se poate întâmpla să nu puteţi utiliza toate funcţiile paginilor noastre de internet.

Cookie-urile salvează în special setările alese de dvs. De asemenea, cookie-urile sunt utilizate în scop statistic. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Concret, o vizită pe site-ul idojaras.ro poate plasa cookie-uri în scopuri de:

Cookie-uri esențiale pentru funcționarea site-ului. Putem folosi module cookie esențiale pentru a autentifica utilizatorii, pentru a preveni utilizarea frauduloasă a conturilor de utilizator sau pentru a oferi funcții specifice site-ului.

Cookie-uri de măsurare a traficului – pentru recunoașterea și numărarea vizitatorilor, respectiv pentru analizarea felului în care se deplasează vizitatorii în site când îl folosesc. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează site-ul.

Cookie-uri de funcționalitate – pentru a vă recunoaște când vă întoarceți la site. Acest lucru ne permite să personalizăm conținutul nostru pentru dvs.

Cookie de targetare – înregistrează vizita dvs pe site, paginile pe care le-ați vizitat și link-urile pe care ați dat click. Vom folosi aceste informații pentru a face conținutul site-ului și mai relevant pentru interesele dvs. De asemenea, există posibilitatea de a împărtăși aceste informații unor terțe părți, tot în scopul de a face site-ul mai relevant pentru dvs.

Cookie-uri de optimizare – permit urmărirea în timp real a conversiei utilizatorilor din diverse canale de marketing pentru a evalua eficiența acestora. În anumite situații, site-urile pot rula cookie-uri pentru parteneri, care oferă partenerilor noștri metrici de convesie pentru a-și putea optimiza eforturile de marketing plătite.

Pe lângă cookie-urile proprii, este posibil să folosim și alte cookie-uri terță parte (third-party) pentru a raporta statisticile de utilizare a site-ului și pentru a îmbunătăți eforturile de marketing. De asemenea, unele cookie-uri urmăresc comportamentul utilizatorului pe site, permițând o mai bună înțelegere a obiceiurilor de utilizare.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veţi mai primi publicitate online, ci doar că în afișarea acestora nu va mai putea ţine cont de preferinţele şi interesele dvs., evidenţiate prin comportamentul de navigare

Cine și când are acces la datele dvs.?

Vă rugăm să rețineți că informațiile colectate sunt destinate numai utilizării de către EventNet Media şi sunt comunicate doar următoarelor categorii de destinatari: terți furnizori implicați în mod direct sau indirect în procesele aferente scopurilor mai sus menționate (furnizori de servicii IT, furnizori de servicii de consultanță, furnizori de servicii de procesare plăți, sponsori sau parteneri etc.) sau autorități publice abilitate de lege, în cadrul unei investigații pentru activități ilegale, dar doar în baza unui mandat legal.

De precizat că idojaras.ro utilizează servicii de newsletter, de analiză și auditare a traficului, ce utilizează cookie-uri prin care sunt generate numai informaţii anonime cu privire la utilizarea paginii noastre de internet, ca de pildă Google Analytics, Cxense (SATI, BRAT, SNA), Trafic.ro, dar și servicii de publicitate online, publicitate programatică, de exemplu Google Adsense și altele similare, în baza căruia utilizatorilor le sunt oferite mesaje publicitare în funcție de preferințe.

De asemenea, pagina noastră de internet utilizează așa-numite plugin-uri de la operatorii de reţele sociale (de ex. Facebook, Twitter, ş.a.m.d.), marcate ca atare. La accesarea paginilor noastre de internet care conţin un plugin de reţea socială, browser-ul dvs. va realiza o conectare directă la serverul operatorului reţelei sociale. În cazul în care interacţionaţi cu plugin-ul, informaţia respectivă este transmisă operatorului de reţea socială şi este salvată acolo.

Vă rugăm să rețineți, societatea EventNet Media nu îşi asumă răspunderea pentru procedurile și felul în care alte site-uri partenere respectă regulamentele de protecţie a datelor.

Ce NU se supune regulamentului GDPR

Atenţie! Datele personale cuprinse în articolele, știrele, informațiile publicate în articolele jurnalistice NU fac obiectul dreptului de ștergere, conform legislației europene și naționale, prelucrarea în scopuri junalistice sau de arhivare în interes public făcând parte din excepțiile prevăzute „pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare şi la informare” de către Regulamentul UE 2016/679 (Regulamentul GDPR), care a intrat în vigoare pe 25 mai 2018.

Stocarea şi prelucrarea datelor cu caracter personale

Pentru a determina perioada pentru care datele personale vor fi prelucrate și păstrate, luăm în considerare durata contractuală până la îndeplinirea obligațiilor contractuale, respectiv a scopului și termenele de arhivare prevăzute de dispozițiile legale în materie. Dacă doriți mai multe informații despre cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal, vă rugăm să ne contact kapcsolat@idojaras.ro

În cazul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal în temeiul consimțământului dvs., aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate numai pentru perioada prevăzută prin consimțământul dvs., cu excepția cazului în care vă retrageți sau limitați consimțământul înainte de expirarea acestei perioade. În astfel de cazuri, vom înceta prelucrarea datelor cu caracter personal, respectiv în scopurile relevante, sub rezerva oricărei obligații legale de a prelucra aceste date cu caracter personal și/sau a nevoii noastre de a prelucra aceste date cu caracter personal în scopul exercitării drepturilor noastre legitime (inclusiv a drepturilor legitime ale altor persoane).

Securitatea datelor

Pagina noastră de internet şi celelalte sisteme informatice ale noastre sunt protejate prin măsuri tehnice şi organizatorice împotriva accesului, modificării sau difuzării datelor dvs. de către persoane neautorizate, precum şi împotriva pierderii sau distrugerii datelor dvs. 
Este necesar să trataţi în permanenţă cu confidenţialitate datele dvs. de acces şi să închideţi fereastra de browser când terminaţi vizitarea paginii noastre de internet.

Întrebări, sugestii și reclamații

Vă rugăm să rețineți că această Politică de confidențialitate și utilizare a cookie-surilor este revizuită și completată constant. Vă rugăm să consultați periodic această secțiune a site-ului.

Dacă aveți întrebări referitoare la protecția datelor, politica de utilizare cookie-uri sau la paginile noastre de internet, vă rugăm să ne contactați la adresa kapcsolat@idojaras.ro.

Megosztom másokkal is: