Időjárás Torda

Torda időjárás naprakész információ, óránként frissülő vizuális térképen. Nézz be mindennap, kövesd kedvenc városod 3 napos, 7 napos és aktuális napi időjárásának alakulását. Ezen felül egész Erdély és Partium aktuális és várható időjárásának alakulását követheted nyomon.


Időjárás Torda
pén, 2024.04.19.
06:29 | 20:17
TEMP: 2 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm
erős felhőzet

szo, 20.04

06:28
20:18
tiszta égbolt
TEMP: 12 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm

vas, 21.04

06:26
20:20
erős felhőzet
TEMP: 13 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm

hét, 22.04

06:24
20:21
enyhe eső
TEMP: 7 ℃
RAIN: 1 mm
SNOW: 0 mm

Torda Kolozs megyében elhelyezkedő város, amely gazdag történelmi múlttal rendelkezik, és ismert sóbányájáról, amely ma turisztikai látványosságként üzemel. Több testvérvárosi kapcsolatot is ápol, köztük Issy-les-Moulineaux-val Franciaországban és Salina-val az Egyesült Államokban, amelyek elősegítik a kulturális és oktatási cseréket.

Tordát elsőként a rómaiak említették, mint Potaissa-t, ami stratégiai fontosságú település volt. A középkori Magyar Királyságban is meghatározó szerepet töltött be, és itt írták alá a Tordai Ediktumot 1568-ban, amely először ismerte el a vallási toleranciát Európában.

A jelenkori Torda az ipari tevékenységek mellett egyre inkább a turizmusra támaszkodik, különösen a Tordai-hasadék és a sóbánya vonzza a látogatókat. Az oktatás és kultúra terén is aktív, számos iskolával és egyetemmel, valamint múzeumokkal és kulturális intézményekkel.

A város lakosságának etnikai összetétele változatos; a legutóbbi népszámlálási adatok szerint jelentős a magyar közösség jelenléte, amely Torda népességének jelentős részét teszi ki. A magyarok mellett románok és romák is élnek itt, akik együtt alkotják a város sokszínű társadalmi és kulturális életét. Torda multikulturális identitása ma is élő és dinamikus, összekapcsolva a történelmi múltat a modern városi élettel.

Időjárás térképek & webkamera

Követem:

Nagyon fontos: Az előrejelzési adatok pontosságáért és hitelességéért semmilyen jogi felelősséget nem vállalunk, sem az azokból eredő pontatlan vagy hibás értelmezés miatt keletkező bárminemű kárért.