Időjárás Szászváros

Szászváros időjárás naprakész információ, óránként frissülő vizuális térképen. Nézz be mindennap, kövesd kedvenc városod 3 napos, 7 napos és aktuális napi időjárásának alakulását. Ezen felül egész Erdély és Partium aktuális és várható időjárásának alakulását követheted nyomon.


Időjárás Szászváros
hét, 2024.05.27.
05:43 | 21:05
TEMP: 12 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm
tiszta égbolt

ked, 28.05

05:43
21:06
enyhe eső
TEMP: 20 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm

sze, 29.05

05:42
21:07
közepes eső
TEMP: 19 ℃
RAIN: 4 mm
SNOW: 0 mm

csü, 30.05

05:41
21:08
enyhe eső
TEMP: 21 ℃
RAIN: 5 mm
SNOW: 0 mm

Szászváros egy történelmi jelentőségű település Hunyad megyében. Testvérvárosai között szerepel Bonyhád Magyarországról, ami kulturális és oktatási együttműködést jelent a két város között.

A város történelme a római korra nyúlik vissza, amikor is Dacia Aureliana tartomány részeként fontos kereskedelmi központ volt. A középkorban a szász telepesek fontos szerepet játszottak a város fejlődésében, melynek eredményeképp Szászváros gazdag kézműiparral és erős városfalakkal büszkélkedhetett. Ez az örökség ma is meghatározza a város jellegét.

A mai Szászváros dinamikus kisváros, melynek gazdasága a kereskedelemre, mezőgazdaságra és az iparra épül, de a turizmus is egyre fontosabbá válik. Az ipari park és a helyi vállalkozások jelentős munkahelyteremtők.

Az etnikai összetétel a legutóbbi népszámlálási adatok alapján főként románokból áll, a magyar és a roma közösség is jelen van, mind kulturálisan, mind társadalmi szerepvállalásban. A magyar közösség a város népességének egy kisebb százalékát teszi ki, ám határozott kulturális jelenléte és történelmi múltja jelentős. Ezek a közösségek együtt formálják Szászváros multikulturális szövetét, mely hagyományait megőrizve halad a modern korral együtt.

Időjárás térképek & webkamera

Követem:

Nagyon fontos: Az előrejelzési adatok pontosságáért és hitelességéért semmilyen jogi felelősséget nem vállalunk, sem az azokból eredő pontatlan vagy hibás értelmezés miatt keletkező bárminemű kárért.