Időjárás Szászváros

Szászváros időjárás naprakész információ, óránként frissülő vizuális térképen. Nézz be mindennap, kövesd kedvenc városod 3 napos, 7 napos és aktuális napi időjárásának alakulását. Ezen felül egész Erdély és Partium aktuális és várható időjárásának alakulását követheted nyomon.


Időjárás Szászváros
szo, 2023.12.09.
07:56 | 16:42
TEMP: 0 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm
kevés felhő

vas, 10.12

07:57
16:42
enyhe havazás
TEMP: 6 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 1 mm

hét, 11.12

07:58
16:42
enyhe havazás
TEMP: 4 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm

ked, 12.12

07:59
16:42
enyhe eső
TEMP: 7 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm

Szászváros egy történelmi jelentőségű település Hunyad megyében. Testvérvárosai között szerepel Bonyhád Magyarországról, ami kulturális és oktatási együttműködést jelent a két város között.

A város történelme a római korra nyúlik vissza, amikor is Dacia Aureliana tartomány részeként fontos kereskedelmi központ volt. A középkorban a szász telepesek fontos szerepet játszottak a város fejlődésében, melynek eredményeképp Szászváros gazdag kézműiparral és erős városfalakkal büszkélkedhetett. Ez az örökség ma is meghatározza a város jellegét.

A mai Szászváros dinamikus kisváros, melynek gazdasága a kereskedelemre, mezőgazdaságra és az iparra épül, de a turizmus is egyre fontosabbá válik. Az ipari park és a helyi vállalkozások jelentős munkahelyteremtők.

Az etnikai összetétel a legutóbbi népszámlálási adatok alapján főként románokból áll, a magyar és a roma közösség is jelen van, mind kulturálisan, mind társadalmi szerepvállalásban. A magyar közösség a város népességének egy kisebb százalékát teszi ki, ám határozott kulturális jelenléte és történelmi múltja jelentős. Ezek a közösségek együtt formálják Szászváros multikulturális szövetét, mely hagyományait megőrizve halad a modern korral együtt.

Időjárás térképek & webkamera

Követem:

Nagyon fontos: Az előrejelzési adatok pontosságáért és hitelességéért semmilyen jogi felelősséget nem vállalunk, sem az azokból eredő pontatlan vagy hibás értelmezés miatt keletkező bárminemű kárért.