Időjárás Csíkszereda

Csíkszereda időjárás naprakész információ, óránként frissülő vizuális térképen. Nézz be mindennap, kövesd kedvenc városod 3 napos, 7 napos és aktuális napi időjárásának alakulását. Ezen felül egész Erdély és Partium aktuális és várható időjárásának alakulását követheted nyomon.


Weather information is retrieved

Weather information is retrieved

Hargita megye székhelye, Székelyföld katonai és történelmi központja. Ha Csíkszereda, akkor csíksomlyói pünkösdi búcsú és a hoki jut először eszünkbe. Az Olt folyó bal oldali peremén, a Csíki-medence területén fekszik a város.

Csíkszereda időjárása mérsékelt kontinentális, ebből kifolyólag az egyik leghidegebb város Erdélyben és Romániában. Télen a hőmérséklet -30 C fokig is süllyedhet, de mértek már – 40 C fok hőmérsékletet is. A város időjárására jellemző a hőmérséklet inverzió, vagyis a környező hegyekben sokkal magasabb a hőmérsékleti érték, mint a városban.

Testvérvárosai között számtalan várost találunk, a teljesség igénye nélkül: Makó, Óbecse, Zselíz vagy Beregszász.

Foto: runnersworld.hu

Időjárás térképek & webkamera

Követem:

Nagyon fontos: Az előrejelzési adatok pontosságáért és hitelességéért semmilyen jogi felelősséget nem vállalunk, sem az azokból eredő pontatlan vagy hibás értelmezés miatt keletkező bárminemű kárért.