Időjárás Vajdahunyad

Vajdahunyad időjárás naprakész információ, óránként frissülő vizuális térképen. Nézz be mindennap, kövesd kedvenc városod 3 napos, 7 napos és aktuális napi időjárásának alakulását. Ezen felül egész Erdély és Partium aktuális és várható időjárásának alakulását követheted nyomon.


Időjárás Vajdahunyad
hét, 2024.05.27.
05:45 | 21:06
TEMP: 11 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm
tiszta égbolt

ked, 28.05

05:44
21:07
enyhe eső
TEMP: 20 ℃
RAIN: 1 mm
SNOW: 0 mm

sze, 29.05

05:44
21:07
közepes eső
TEMP: 17 ℃
RAIN: 5 mm
SNOW: 0 mm

csü, 30.05

05:43
21:08
közepes eső
TEMP: 20 ℃
RAIN: 11 mm
SNOW: 0 mm

Vajdahunyad Dél-Erdélyben helyezkedik el, híres a középkori Vajdahunyadi várról, amely egyike Románia leglátványosabb és legjobban megőrzött várkastélyainak. A városnak több testvérvárosa van, köztük Beckum Németországban és Bourg-de-Péage Franciaországban. Ezek a kapcsolatok elősegítik a nemzetközi kulturális és oktatási csereprogramokat.

Történelmileg a város fejlődése szorosan kapcsolódik a vár történetéhez, melyet a 14. században kezdtek építeni, és többek között János Hunyadi vára is volt. A város ipari fejlődése a 19. és 20. században jelentős volt, különösen a bányászat és acélgyártás terén.

A mai Vajdahunyad jelentős kereskedelmi és ipari központ, bár az ipar szerkezetváltáson ment keresztül az utóbbi évtizedekben. A turizmus, különösen a vár miatt, egyre fontosabb szerepet tölt be a helyi gazdaságban.

A népesség etnikai összetétele jellemzően román többséget mutat, de a városban élnek magyarok, romák és más nemzetiségek is. A legutóbbi népszámlálási adatok szerint a magyarok száma csökkent, de a közösség továbbra is aktív résztvevője a város kulturális és társadalmi életének.

A pontos szám változhat, de a magyarok aránya a teljes lakosságon belül kisebbséget képez, ami továbbra is fontos eleme a város kulturális identitásának. Vajdahunyad városában a különféle nemzetiségek együttélése a történelmi múlt és a modern kor találkozását tükrözi.

Időjárás térképek & webkamera

Követem:

Nagyon fontos: Az előrejelzési adatok pontosságáért és hitelességéért semmilyen jogi felelősséget nem vállalunk, sem az azokból eredő pontatlan vagy hibás értelmezés miatt keletkező bárminemű kárért.