Időjárás Petrozsény

Petrozsény időjárás naprakész információ, óránként frissülő vizuális térképen. Nézz be mindennap, kövesd kedvenc városod 3 napos, 7 napos és aktuális napi időjárásának alakulását. Ezen felül egész Erdély és Partium aktuális és várható időjárásának alakulását követheted nyomon.


Időjárás Petrozsény
szo, 2023.12.09.
07:54 | 16:43
TEMP: -1 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm
kevés felhő

vas, 10.12

07:54
16:43
erős felhőzet
TEMP: 5 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm

hét, 11.12

07:55
16:43
kevés felhő
TEMP: 5 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm

ked, 12.12

07:56
16:43
enyhe havazás
TEMP: 6 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm

Petrozsény a Jiu-völgyében, a Dél-Kárpátok ölelésében helyezkedik el, ismert szénbányászati múltjáról. Testvérvárosi kapcsolatai között megtalálható Chorzów Lengyelországban, La Charité-sur-Loire Franciaországban és Szekszárd Magyarországon, ami kulturális és oktatási csereprogramokat eredményez.

A város gazdag történelmi örökséggel büszkélkedhet, amely a bányászat hőskorára nyúlik vissza, és ennek emlékeit ma is őrzi a városi múzeum. A 19. században a szénbányászat virágzása alapozta meg a város fejlődését, mely akkoriban az ipari forradalom egyik motorja volt a régióban.

Manapság Petrozsény a posztszocialista átalakulás korszakát éli, ahol a bányászat hanyatlása új kihívásokat jelent. A városban növekszik a turizmus, különösen a síelés és más hegyvidéki sportok népszerűsége miatt. Az egyetemi központ szerepe is meghatározó, mivel a helyi felsőoktatási intézmények vonzzák a diákokat.

Etnikailag a városban főként románok élnek, de jelentős a magyar és roma közösség is. A legfrissebb népszámlálási adatok alapján a magyarok száma csökkent, azonban közösségük továbbra is aktívan részt vesz a város kulturális életében. A pontos szám függ a demográfiai változásoktól, de a magyar nemzetiségűek jelentősége Petrozsény kulturális arculatában vitathatatlan. A város így a múlt és jelen találkozásának színtere, ahol a különböző etnikai csoportok együtt formálják a közösség jövőjét.

Időjárás térképek & webkamera

Követem:

Nagyon fontos: Az előrejelzési adatok pontosságáért és hitelességéért semmilyen jogi felelősséget nem vállalunk, sem az azokból eredő pontatlan vagy hibás értelmezés miatt keletkező bárminemű kárért.