Időjárás Petrozsény

Petrozsény időjárás naprakész információ, óránként frissülő vizuális térképen. Nézz be mindennap, kövesd kedvenc városod 3 napos, 7 napos és aktuális napi időjárásának alakulását. Ezen felül egész Erdély és Partium aktuális és várható időjárásának alakulását követheted nyomon.


Időjárás Petrozsény
pén, 2024.04.19.
06:33 | 20:17
TEMP: 3 ℃
RAIN: 0 mm
SNOW: 0 mm
szórványos felhőzet

szo, 20.04

06:31
20:18
enyhe eső
TEMP: 9 ℃
RAIN: 1 mm
SNOW: 0 mm

vas, 21.04

06:30
20:19
enyhe eső
TEMP: 10 ℃
RAIN: 2 mm
SNOW: 0 mm

hét, 22.04

06:28
20:21
hó és eső
TEMP: 3 ℃
RAIN: 8 mm
SNOW: 2 mm

Petrozsény a Jiu-völgyében, a Dél-Kárpátok ölelésében helyezkedik el, ismert szénbányászati múltjáról. Testvérvárosi kapcsolatai között megtalálható Chorzów Lengyelországban, La Charité-sur-Loire Franciaországban és Szekszárd Magyarországon, ami kulturális és oktatási csereprogramokat eredményez.

A város gazdag történelmi örökséggel büszkélkedhet, amely a bányászat hőskorára nyúlik vissza, és ennek emlékeit ma is őrzi a városi múzeum. A 19. században a szénbányászat virágzása alapozta meg a város fejlődését, mely akkoriban az ipari forradalom egyik motorja volt a régióban.

Manapság Petrozsény a posztszocialista átalakulás korszakát éli, ahol a bányászat hanyatlása új kihívásokat jelent. A városban növekszik a turizmus, különösen a síelés és más hegyvidéki sportok népszerűsége miatt. Az egyetemi központ szerepe is meghatározó, mivel a helyi felsőoktatási intézmények vonzzák a diákokat.

Etnikailag a városban főként románok élnek, de jelentős a magyar és roma közösség is. A legfrissebb népszámlálási adatok alapján a magyarok száma csökkent, azonban közösségük továbbra is aktívan részt vesz a város kulturális életében. A pontos szám függ a demográfiai változásoktól, de a magyar nemzetiségűek jelentősége Petrozsény kulturális arculatában vitathatatlan. A város így a múlt és jelen találkozásának színtere, ahol a különböző etnikai csoportok együtt formálják a közösség jövőjét.

Időjárás térképek & webkamera

Követem:

Nagyon fontos: Az előrejelzési adatok pontosságáért és hitelességéért semmilyen jogi felelősséget nem vállalunk, sem az azokból eredő pontatlan vagy hibás értelmezés miatt keletkező bárminemű kárért.