Időjárás ma: változó légkör Erdély és Partium-szerte

Ma, november 18-án, szerdán esni fog az ország déli és keleti részén. A többi területeken jobb időnk lesz, a reggeli köd után, később pedig a napot is látni fogjuk.

Észak-Erdélyben és Máramarosban kicsit jobb idő lesz ma. Nem valószínű, hogy esni fog. A napot a felhőkön keresztül is látjuk, és a maximumok 10-11 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

A nyugati vidékeken a nap köddel indult, majd meglehetősen felhős lesz az ég, de esőre nem kell számítani. Később a nap is megjelenik, és a hőmérséklet 10-11 fokig emelkedik. Éjszaka a szél erősödik a Bánát déli részén.

Erdélyben változó időjárás tapasztalható, meglehetősen sok a felhő, gyenge, szemerkélő eső lehetséges, és 10 fokos maximumra számíthatunk. Éjszaka kitisztul az ég, de lehűl és a völgyes területeken eléri a -3 fokot is a hőmérséklet.

Időjárás a hegyekben

A hegyekben szerdán elég sok felhőre és helyi csapadékra számíthatunk. Esni fog, de mindez havas eső és hó várható leginkább a felső rétegekben.

Csütörtökön jobb időre, felhőzetre és kevés havas esőre van kilátásunk a Déli-Kárpátokban.

Pénteken hideg lesz. Az eget felhők töltik meg, és más csapadék érkezik. Esőzésre kell számítani; ónos eső és hó formájában a nagy magasságban. A következő éjszakán havazás várható.

Szombaton a hőmérséklet tovább csökken. A Déli és a Nyugat-Kárpátokban havazni fog, a szél megerősödik.