Időjárás ma: változékony időnk lesz Erdély és Partium-szerte

A hőértékek magasabbak lesznek, mint az erre az időszakra jellemző. Míg a csapadék mennyisége a következő 4 hétben általában az őszi időszakhoz képest normális körül alakul.

A hétvége helyenként csapadékot hoz, az átlagos hőmérséklet 23 fok körül alakul, de délen, délkeleten magasabb értéket is mérhetünk.

Ma, pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) adatai szerint az ország keleti felében az idő általában instabilabb, az égbolt felhősebb lesz, és nagy területeken esik az eső. Leginkább záporok lesznek, néhol villámlás kíséretében, különösen Munténiában, Dobrudzsa és Moldovában.

Erdély és Partium-szerte az égkép változó, átmeneti felhősödéssel, gyenge eső csak kis területeken lehetséges. A szél gyenge és mérsékelt lesz, tartósabban hegyekben fújhat, valamint a délnyugati területeken.

A hőmérséklet Erdély és Partium-szerte az ilyenkor megszokott normális értékhez közelít, a maximumok 13 és 22 fok, a minimumok pedig 6 és 16 fok között alakulnak. Helyenként reggel, de főleg éjszaka ködről számoltak be.

Szombaton hasonlóan az októberi eleji időszaknak, a hőmérséklet a normál érték körül marad. Az ég változó lesz, az ország keleti és délkeleti részén, valamint a hegyekben, átmeneti felhősödéssel kell számolni. ahol néhol enyhén esni fog. A szél gyenge és mérsékelt lesz.

A maximális hőmérséklet 16 és 23 fok, a minimum 6 és 15 fok között alakul. Kis területeken reggel és éjszaka köd lesz.

Vasárnap a felhők eloszlanak a fejünk fölül. Az idő általában szép lesz, délután pedig magasabb hőmérsékleti értékek lesznek, mint az előző napokban. Az ég változó lesz, reggel és éjszaka kis területeken köd lehet, és elszigetelten gyenge eső vagy szitálás lehetséges.

A szél gyenge és mérsékelt lesz, az éjszaka folyamán némi intenzitást a hegygerinceken érzékelhetünk, különösen a Déli és Nyugati-Kárpátokban, valamint a Bánát déli részén.

A maximális hőmérséklet 19-25 fok, de éjjel a völgyes területeken 3 fokig is süllyedhet a hőmérséklet.

Forrás: adevarul.ro

Megosztom másokkal is: