Mai időjárás – óránkénti időjárás Románia


7 napos időjárás előrejelzés↗

7 napos időjárás előrejelzés Erdélyben és Partiumban.

15 napos időjárás előrejelzés↗

15 napos időjárás előrejelzés Erdélyben és Partiumban.

30 napos időjárás előrejelzés ↗

30 napos időjárás előrejelzés Erdélyben és Partiumban.


Egy professzionális óránkénti helyi időjárás-előrejelzés a mai napra kiterjedően átfogó és részletes információkat szolgáltat az aktuális meteorológiai viszonyokról.

További időjárási adatok

  1. Hőmérsékleti adatok: A napi maximum és minimum hőmérsékleti értékek, valamint az aktuális hőmérséklet bemutatása. Ez magában foglalhatja az érzékelt hőmérsékletet is, amely figyelembe veszi a szél és a páratartalom kombinált hatását.
  2. Szélviszonyok: Információ a szélirányról és sebességéről. Ez fontos a szabadtéri tevékenységek tervezésekor, különösen a vitorlázás, repülés vagy drónrepülés esetén.
  3. Csapadék: Az eső, hó vagy jégeső valószínűségének és mennyiségének előrejelzése. A csapadékmennyiség előrejelzése kulcsfontosságú a mezőgazdasági területek, valamint az árvízveszélyes területek számára.
  4. Légnyomás: A légnyomás aktuális értékei és azok változásai, amelyek segítenek előrejelezni a közelgő frontokat és rendszereket.
  5. Páratartalom: A levegő nedvességtartalma, ami befolyásolja az érzékelt hőmérsékletet és fontos az egészségügyi állapotok, mint az asztma vagy allergiák szempontjából.
  6. Felhőzet és látási viszonyok (köd): A felhőzet típusa, magassága és sűrűsége, valamint a látási viszonyok leírása, amelyek fontosak a légi közlekedés és a tengeri navigáció számára.
  7. UV-Index: Az ultraviola sugárzás aktuális szintje, ami fontos az egészségvédelem szempontjából, különösen a bőrvédelem tekintetében.
  8. Extrém időjárás figyelmeztetések: Figyelmeztetések és riasztások extrém meteorológiai viszonyokra, mint például viharok, hőhullámok, vagy erős szél.

Időjárás hosszú távú előrejelzés

Egy ilyen jelentés nemcsak az általános lakosság számára hasznos, hanem specifikus szektorok, mint a mezőgazdaság, a légi közlekedés, a tengeri navigáció, és a katasztrófavédelem számára is értékes információkat nyújthat. A mai időjárás segít neked is a napodat megtervezni, és felkészülni az esetleges rossz időjárási körülményekre.

Óránkénti időjárás-előrejelzés biztosítója a Windy Pro radar, legyen bármely megye, minden, ami időjárással kapcsolatos, itt megtalálható.

Átlag alatti hőmérsékletű hétvége

A hét végén újabb hideg levegő érkezik, a barikális centrumokban azonban változik a helyzet. Az európai kontinens most egy erős változáson ment keresztül. Itt most nem az örvény felső részére, a sztratoszférára gondolunk, hanem az alsó részre, amely a hőmérsékleti és csapadékrendszerért felelős. Az örvény alsó részének megzavarása egy hatalmas blokkoló anticiklon formájában következett be, … Olvass tovább

Változékony időjárás karácsony küszöbén

Változékony időjárásra számíthatunk karácsony küszöbén, ami azt jelenti, hogy bőséges havazás lesz a hegyekben, ezt követően jelentős felmelegedés, és akár 18°C-ig emelkedő maximumokra is számíthatunk.A következő 5 napban az euro-atlanti térségben elhelyezkedő bári központok elrendeződése és különleges dinamikája változékony időjárást fog eredményezni. Ebben az összefüggésben egy sor atlanti eredetű mobil ciklonmag sorra fogja átszelni Európa … Olvass tovább

Perseidák 2023 – Egyedi csillagászati látvány: Csillaghullás ma éjjel Erdély és Partium égboltján

Szinte az egész ország felett tiszta az égbolt, időjárási esemény nem zavarja a megfigyelést, még van idő kitelepedni a szabadba! Egy különleges csillagászati látványt – a Perseidák meteorraját – Románia területén is meg lehet csodálni augusztus 12-ről 13-ra virradóra, amikor a tevékenységük csúcsán vannak, jelenti az Agerpres. A Perseidák meteorraját a legtöbben ismerik az év … Olvass tovább

Időjárás előrejelzés ma és holnap: vihar, jégeső, bőséges csapadék

Erős viharok, nagy méretű jégdarabok, bőséges esőzések. Románián (beleértve Erdélyt és Partiumot) ma és holnap az elmúlt évek egyik legerősebb vihara söpör végig. A mai napi szinoptikus kontextus valóban robbanásveszélyes. A trópusi légtömeg, amely a legutóbbi napokban 38-39, akár 40-42 C fokos hőmérsékletet eredményezett, ma egy hideg, sarkvidéki tengeri légtömeg (PPm) és egy hidegfront támadásának … Olvass tovább

Követem: