Mai időjárás – óránkénti időjárás Románia


7 napos időjárás előrejelzés↗

7 napos időjárás előrejelzés Erdélyben és Partiumban.

15 napos időjárás előrejelzés↗

15 napos időjárás előrejelzés Erdélyben és Partiumban.

30 napos időjárás előrejelzés ↗

30 napos időjárás előrejelzés Erdélyben és Partiumban.


Egy professzionális óránkénti helyi időjárás-előrejelzés a mai napra kiterjedően átfogó és részletes információkat szolgáltat az aktuális meteorológiai viszonyokról.

További időjárási adatok

  1. Hőmérsékleti adatok: A napi maximum és minimum hőmérsékleti értékek, valamint az aktuális hőmérséklet bemutatása. Ez magában foglalhatja az érzékelt hőmérsékletet is, amely figyelembe veszi a szél és a páratartalom kombinált hatását.
  2. Szélviszonyok: Információ a szélirányról és sebességéről. Ez fontos a szabadtéri tevékenységek tervezésekor, különösen a vitorlázás, repülés vagy drónrepülés esetén.
  3. Csapadék: Az eső, hó vagy jégeső valószínűségének és mennyiségének előrejelzése. A csapadékmennyiség előrejelzése kulcsfontosságú a mezőgazdasági területek, valamint az árvízveszélyes területek számára.
  4. Légnyomás: A légnyomás aktuális értékei és azok változásai, amelyek segítenek előrejelezni a közelgő frontokat és rendszereket.
  5. Páratartalom: A levegő nedvességtartalma, ami befolyásolja az érzékelt hőmérsékletet és fontos az egészségügyi állapotok, mint az asztma vagy allergiák szempontjából.
  6. Felhőzet és látási viszonyok (köd): A felhőzet típusa, magassága és sűrűsége, valamint a látási viszonyok leírása, amelyek fontosak a légi közlekedés és a tengeri navigáció számára.
  7. UV-Index: Az ultraviola sugárzás aktuális szintje, ami fontos az egészségvédelem szempontjából, különösen a bőrvédelem tekintetében.
  8. Extrém időjárás figyelmeztetések: Figyelmeztetések és riasztások extrém meteorológiai viszonyokra, mint például viharok, hőhullámok, vagy erős szél.

Időjárás hosszú távú előrejelzés

Egy ilyen jelentés nemcsak az általános lakosság számára hasznos, hanem specifikus szektorok, mint a mezőgazdaság, a légi közlekedés, a tengeri navigáció, és a katasztrófavédelem számára is értékes információkat nyújthat. A mai időjárás segít neked is a napodat megtervezni, és felkészülni az esetleges rossz időjárási körülményekre.

Óránkénti időjárás-előrejelzés biztosítója a Windy Pro radar, legyen bármely megye, minden, ami időjárással kapcsolatos, itt megtalálható.

Félméteres a hó a Bilea-tónál

A Bilea-tónál, amely a Fogarasi-havasokban található, a szerdai reggeli mérések szerint a hóréteg vastagsága elérte a 52 centimétert, a hőmérők pedig csupán 2 Celsius-fokot jeleztek – jelentette a nagyszebeni meteorológiai szolgálat. Narcisa Milian, a szolgálat meteorológusa szerint további havazás várható a környéken. A tóhoz jelenleg csak a drótkötélpályás felvonóval lehet eljutni, amikor az időjárás ezt

30 fok április elsején?

Az utolsó sztratoszférikus felmelegedés végével a troposzférikus örvény erősebben tér vissza, mint valaha. Erőteljes atlanti ciklonok érkeznek Nyugat-Európába, és aktivitásuk uralja a légtömegek áramlását Európa felett. A bariónikus központok keringése Március végén visszatér a troposzférikus örvény a sztratoszférikus részének szétoszlása által okozott zavaró hatások után.Több mélyciklon érkezik Nyugat-Európába, esőt és szelet hozva. Ez a nagyon

Átlag alatti hőmérsékletű hétvége

A hét végén újabb hideg levegő érkezik, a barikális centrumokban azonban változik a helyzet. Az európai kontinens most egy erős változáson ment keresztül. Itt most nem az örvény felső részére, a sztratoszférára gondolunk, hanem az alsó részre, amely a hőmérsékleti és csapadékrendszerért felelős. Az örvény alsó részének megzavarása egy hatalmas blokkoló anticiklon formájában következett be,

Változékony időjárás karácsony küszöbén

Változékony időjárásra számíthatunk karácsony küszöbén, ami azt jelenti, hogy bőséges havazás lesz a hegyekben, ezt követően jelentős felmelegedés, és akár 18°C-ig emelkedő maximumokra is számíthatunk.A következő 5 napban az euro-atlanti térségben elhelyezkedő bári központok elrendeződése és különleges dinamikája változékony időjárást fog eredményezni. Ebben az összefüggésben egy sor atlanti eredetű mobil ciklonmag sorra fogja átszelni Európa

Követem: