2023 augusztus – visszatér az igazi nyár

Mihai Huștiu, az ANM meteorológusa bejelentette, milyen lesz az időjárás Romániában a Mária-napi mini-ünnep idején:

„Az időjárás felmelegszik. A hőmérséklet délben 30 fok fölé emelkedik, az éjszakák során pedig általában 10 fok fölött lesz a hőmérséklet, csak a depressziókon keresztül lesz 7-8 fok körül a többi, kellemes idő lesz az éjszakák során is.

Mihai Huștiu, ANM

A tengerparton 21-22 C fok, a fővárosban 16-18 C fok a szokásos hőmérséklet. A következő napokban folyamatos felmelegedés várható.

A hőmérséklet a déli és délkeleti országrészben 30-31 C fok felett alakul, a nyugati országrészben 30 C fok körüli hőmérsékletet regisztráltak, hétfőn pedig nagyjából mindenhol egyformán meleg idő várható. Az alföldi dombvidéki területeken a hőmérséklet 30 C fok felett lesz, az ország délkeleti részén pedig 33-34 C fokig emelkedik.

Összességében kellemes időjárás lesz a hegyvidéket és a tengert választók számára. A hét további részében hőmérséklet 26-28 C fokra emelkedik a levegőben és a tengervízben, lehetséges, hogy valamikor a jövő héten ismét elérjük a 23-24 C fokos értékeket regisztrálhatnak. Fogalmazott Mihai Huștiu, az ANM meteorológusa az Antena 3 CNN-nek.

Időjárás előrejelzés Európában

Európa északi részén a Balti-tenger feletti területen egy ciklon forog középponti részével. Ennek hullámzó frontvonala alapján az égbolt felhőtakaróban áll, néhol pedig záporesőket is tapasztalhatunk.

A Kelet-európai-síkság felett szintén egy ciklon forgolódik. Kontinensünk déli területein anticiklon és leszálló légáramlás dominál, amely kevés felhőt és sok napsütést eredményez. Az Ibériai-félszigeten tapasztalható a legforróbb idő, ahol a hőmérséklet eléri vagy akár meghaladja a 40-42 C fokot. A Kárpát-medence területén a következő hétfő estéig az időjárás nagyjából változatlan marad, főként derült égbolttal.

Forrás: Antena3

Időjárás térképek & webkamera

Követem: