Időjárás előrejelzés Erdély és Partium – Csütörtökön lehűlés érkezik

Hűvösebb lesz, és szinte az egész országban esni fog az eső. A hegyekben havazás várható, és a következő napokban is egyre hidegebb lesz az időjárás Erdélyben és Partium-szerte.

Időjárás előrejelzés november 18-ra

Éjszaka változékony lesz az égbolt, helyenként tartósan alacsony ködképződésekkel, főként az ország déli és keleti részén, ahol teljesen elszigetelten alakulhat ki gyenge eső, szitálás, a hegygerinceken vegyes csapadék is előfordulhat.

Gyenge, mérsékelt szél fúj majd. A minimum hőmérséklet -5 és 5, a hegyvidéki mélyedésekben -8, -6 fok között alakul. Reggel felé az alacsony domborzatú területeken néhol köd is kialakulhat.
Általában erősen felhős lesz az idő, nyugaton, északon és az ország középső részén enyhén lehűl a levegő hőmérséklete, ezeken a helyeken gyenge eső is várható. Az elszigetelt hegyvidékeken eső, havas eső, éjszaka pedig különösen gyenge havazás várható.

A terület többi részén változóan, felhősebb lesz az égbolt, a nap második felében, ekkor kisebb esők, záporok is előfordulhatnak. Gyenge, mérsékelt lesz a szél, átmenetileg délnyugaton és a hegyvidéken, főleg a gerinceken megerősödik. A maximum hőmérséklet 3 és 13 fok között, a minimum hőmérséklet -1 és 5 fok között alakul. Reggel és éjszaka viszonylag kis területeken köd alakul ki.

Időjárás előrejelzés november 19-re

A napi hőértékek északnyugaton alacsonyabbak lesznek az időpontra jellemző többéves átlagnál, a terület többi részén pedig normális hőviszonyok várhatók az évszaknak megfelelően. Az ország északi felében felhősebb lesz az ég, helyenként eső is várható. A többi területen átmenetileg megnövekszik a felhőzet, gyenge esőre van kilátás. A hegyekben kisebb területeken lehet gyenge csapadék, főleg havazás formájában, de vegyes formátumú csapadék is előfordul.

A szél mérsékelt lesz, a hegyvidéki területeken és kisebb területeken megerősödik, középen és északkeleten gyenge lesz. A maximum hőmérséklet 3 és 12, a minimumhőmérséklet 0 és 8 fok között alakul. Az alacsony domborzatú területeken ködös idő várható.

Időjárás előrejelzés november 20-ra

A termikus értékek emelkedni fognak, így a déli és keleti tájakon a november utolsó hetében megszokottnál is jóval melegebb lesz az idő. Változó lesz az égbolt, nyugaton, északon és középen felhős lesz, ahol csak kisebb területeken lehet eső. Gyenge, mérsékelt lesz a szél, a hegyekben, az ország északkeleti és délnyugati részén pedig megerősödik. A maximum hőmérséklet általában 8 és 15, a minimum hőmérséklet 0 és 8 fok között alakul. Reggel és éjszaka az alacsony domborzatú területeken néhol köd is kialakulhat.

Időjárás előrejelzés november 21-re

A legtöbb helyen az ilyenkor megszokottnál melegebb és túlnyomóan szép idő lesz. Változó lesz az égbolt, a nap első felében az ország északnyugati részén lesz csak felhősödés. Gyenge, mérsékelt szél fúj majd.

A maximum hőmérséklet 7 és 15 fok között, a minimum hőmérséklet -2 és 9 fok között alakul, ennél alacsonyabb hőmérsékletre a kelet-erdélyi mélyedésekben kell számolni. Reggel és éjszaka az alacsony domborzatú területeken köd lesz.

Forrás: romaniatv.net

Időjárás térképek & webkamera

Követem: