Változékony időjárás a következő 3 napban

Az elkövetkező három napban Erdély és Partium területén változékony, több helyen csapadékos idő várható. A zivatarokkal járó heves széllökések, valamint az esőzések miatt érdemes az időjárási előrejelzéseket folyamatosan figyelemmel kísérni.

A hőmérséklet mérséklődik, és az északnyugati szél több helyen erősödhet meg, különösen zivatarok idején. A kirándulásokat és szabadtéri tevékenységeket ennek megfelelően érdemes tervezni, és szükség esetén alternatív programokat keresni.

Időjárás Erdélyben

Első nap (június 13.)

Erdély területén változóan felhős időre számíthatunk, a nap folyamán több helyen előfordulhat zápor, zivatar. A hőmérséklet nappal 22-27°C között alakul, éjszaka 12-17°C közötti minimumokra lehet számítani. Az északnyugati szél helyenként megerősödhet, különösen zivatarok idején.

Második nap (június 14.)

A következő napra enyhe lehűlés várható, a felhőzet növekedni fog, és több helyen lehet számítani esőre, záporokra, különösen a délutáni órákban. A nappali hőmérséklet 20-25°C között mozog, míg éjszaka 10-15°C várható. A szél továbbra is élénk marad, helyenként erős lökésekkel.

Harmadik nap (június 15.)

Az időjárás továbbra is hűvös és csapadékos marad, bár a csapadék intenzitása csökkenhet. A hőmérséklet nappal 18-23°C között alakul, éjszaka 9-14°C közötti értékekkel. A szél gyenge marad, de zivatarok esetén továbbra is erős lökésekre lehet számítani.

Időjárás Partium

Első nap (június 13.)

Partiumban az időjárás változékony lesz, napközben több órás napsütésre, de záporokra, zivatarokra is lehet számítani. A hőmérséklet 24-28°C között alakul, míg éjszaka 14-18°C közötti minimumokra lehet számítani. Az északnyugati szél zivatarok idején megerősödhet.

Második nap (június 14.)

A felhőzet fokozatosan növekszik, és délutánra több helyen záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A nappali hőmérséklet 22-26°C között várható, éjszaka 12-16°C körüli értékekkel. A szél élénk marad, zivatarok idején erős széllökésekkel.

Harmadik nap (június 15.)

A harmadik napon is változékony időre számíthatunk, bár a csapadék mennyisége csökkenhet. A hőmérséklet nappal 20-24°C között alakul, éjszaka 10-14°C várható. A szél mérsékelt marad, de zivatarok esetén erős lökésekkel.

Időjárás Máramaros

Első nap (június 13.)

Máramarosban a nap nagy részében napos idő várható, de délutánra záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A nappali hőmérséklet 23-27°C között alakul, éjszaka 12-16°C közötti minimumokkal. Az északnyugati szél zivatarok idején erős lehet.

Második nap (június 14.)

A felhősödés fokozatosan növekszik, délután több helyen lehet záporokra, zivatarokra számítani. A nappali hőmérséklet 21-25°C között mozog, éjszaka 10-14°C várható. Az élénk szél zivatarok esetén erős lökésekkel járhat.

Harmadik nap (június 15.)

A harmadik napon is változékony időre van kilátás, de kevesebb csapadékkal. A hőmérséklet nappal 19-23°C között alakul, éjszaka 9-13°C közötti értékekkel. A szél mérsékelt marad, de zivatarok idején továbbra is erős lökésekre lehet számítani.

Zivatar ma? Lehetséges!

Az ECMWF zivatar előrejelzés animációból jó eséllyel megtudod!

Követem az oldalt Facebookon is!