Időjárás előrejelzés augusztus 29-szeptember 11 között

Felhőtérképünket itt találjátok!

Az időjárás előrejelzés becslése az Európai Előrejelzési Központ (ECMWF) alapján készült. A maximum és minimum hőmérsékletek előrejelzése az ország egyes régióira átlagolva, és a helyi statisztikai modellekre adaptálva szerepelnek, megjelölve azokat az időszakokat, amelyekben a legnagyobb a csapadék valószínűsége. (Forrás: ANM)

Milyen időjárás várható a Bánságban?

A jelzett időintervallum első részében a hőmérsékleti értékek fokozatosan, de jelentősen csökkenni fognak az előző hetihez képest, tehát még mindig a sokéves átlag feletti értékekről beszélünk: maximum 27-30 C fok és minimum 15-17 C fok. az 1-6.
Szeptember 1-6 között normál termikus értékek várhatók, és helyenként még hűvös is lesz 23-26 C fokos nappali hőmérséklettel, valamint 11-14 C fokos éjszakai hőmérséklettel.

Szeptember 7-10 között felmelegszik az idő, és ismét jóval magasabb értékek kerülnek rögzítésre, mint az éghajlatilag specifikusak: maximum 27-30 C fok és minimum 16-19 C fok.
Az eső valószínűsége viszonylag nagy lesz, a pluviometrikus rendszer többletet jelent az első héten, majd közel a normálhoz alakul a csapadék esélye. Az eső azonban gyakoribb lesz, és helyileg jelentős mennyiségű főleg augusztus 29. és 31., illetve szeptember 4. körül, és nagy valószínűséggel szeptember 11-e környékén is esőre számíthatunk. Főleg az első napokban záporok, zivatarok, villámtevékenységek, szélerősödések és elszigetelt helyen jégesőre kell számítani.

Milyen időjárás várható Partiumban?

Az előző héthez képest a levegő hőmérsékleti értékei fokozatosan csökkennek, de érezhető, hogy a sokéves átlag feletti értékekről beszélünk így is: maximum 27-30 C fok és 14-18 C fokos minimumot regisztrálhatunk. Szeptember 1-6 között érik el normál időben
termikusan az évszaknak megfelelő hőmérsékletet, átmenetileg hűvös, napközben 22-26 C foko, éjszaka 10-14 C fokos hőmérséklettel.
Később, szeptember 7-10 között felmelegszik az idő, így ismét jóval magasabb értékek lesznek, mint a klimatológiailag jellemzők: 26-30 C fok maximum átlaggal és 15-19 C fokos minimumokkal.
Az eső valószínűsége viszonylag nagy lesz, a pluviometrikus rezsim lokálisan túlzó az első héten, majd közel a normálishoz közelít. Az eső azonban gyakoribb lesz, és helyileg jelentős mennyiségileg augusztus 29-30-án, és szeptember 4-e körül, valamint meglehetősen nagy valószínűséggel és az előrejelzés végén. Főleg az első napokban záporok, zivatarok, villámtevékenységek, szélerősödés, és elszigetelt helyen jégeső kíséri a csapadék útját.

Milyen idő várható Erdélyben?

Az intervallum első részében fokozatosan, de élesen lehűl az idő, így a sokéves átlaghoz közeli vagy kissé meghaladó értékeket regisztrálunk: maximum 24-27 C fok és minimum 12-17 C fok regionális átlagban. Szeptember 1-6. között általában hűvös lesz, a nappali hőmérséklet 20-23 C fok, az éjszakai hőmérséklet 7-11 C fok (ezek az értékek alacsonyabbak lehetnek a völgyekben). Később, szeptember 7 és 10-e közötti időszakban felmelegszik az idő, így az éghajlati specifikus értékeket valamivel meghaladó hőmérsékleti adatokat rögzítünk: átlagos maximumok 23-26 C fok és minimum 10-15 C fok.

Az eső valószínűsége viszonylag nagy lesz, a pluviometrikus rendszer egészét tekintve többlet leginkább az első héten várható, szeptmeber 1-ig lesznek gyakoribbak, és mennyiségileg lokálisan jelentős esőzések, valamint meglehetősen nagy valószínűséggel szeptember 4-5-én és a referencia intervallum végén várható újabb csapadékos időszak. Főleg az első napokban záporok, zivatarok, villámtevékenységek, szélerősödés, és elszigetelt helyen jégeső kíséri a csapadék útját.

Milyen idő várható Máramarosban?

Az előző héthez képest a levegő hőmérsékleti értékei fokozatosan csökkennek, de észrevehető, hogy így is még mindig meghaladja a sajátos klimatológiai rendszer értékeit: maximum 25-29 C fok és 14-17 C fokos minimummal számolhatunk. Szeptember 1-6 között éri el a normálhoz közeli értéket, és átmenetileg még hűvös várható, nappal 21-24 C fokos hőmérséklettel, éjszaka 8-11 C fokkal. Később, szeptember 7-10. között az időjárás melegedni fog, így a sokéves átlagot kicsivel meghaladó értékek várhatók: maximum 23-26 C fok, és minimum 10-15 C fok.
Az eső valószínűsége viszonylag nagy lesz, a pluviometrikus rendszer az első héten mutat töbletet, majd közelít a normálhoz. Az eső azonban gyakoribb lesz, és helyileg jelentős lesz mennyiségű, főleg augusztus 29-30-án és szeptember 4-e körül, és meglehetősen nagy valószínűséggel a referenciaintervallum végén. Főleg az első napokban záporok, zivatarok, villámtevékenységek, szélerősödés, és elszigetelt helyen jégeső kíséri a csapadék útját.

Milyen idő várható a hegyekben?

Az intervallum viszonylag meleg idővel kezdődik (18-27 C fokos maximumhőmérséklettel, és minimum 9-15 C fokkal), de augusztus 31-től a hőértékek jelentősen visszaesnek, és átmenetileg az év ezen időszakára jellemző éghajlati pontoka alatt rögzülnek: nappal 10-18 C fok, éjszaka pedig 4-11 C fok, a magasban ennél alacsonyabb értékek várhatók. Szeptember 6-7 után ismét felmelegszik a levegő hőmérséklete.
Augusztus 29. és szeptember 2. között kiterjedt és helyileg jelentős területeken lehet eső. Szeptember 3. és 5. között ismét esni fog az eső kisebb helyeken és kisebb intenzitással, és viszonylag nagy lesz az eső valószínűsége a referencia intervallum végén.

Időjárás térképek & webkamera

Követem: