Két hetes időjárás előrejelzés – október 25 és november 6 között

Időjárás előrejelzés Bánság

Az első két napon (október 24 és 25) különösen meleg lesz az idő, a hőmérséklet 24-26 C fokos magasságig kúszik, majd október végéig csökken valamelyest 20-21 C fok értékig, de továbbra is magasabb lesz, mint az adott időszakra jellemző.

A megszokottnál kissé melegebb idő lesz, a második héten 15-18 C fok közötti napi átlaghőmérsékletekkel, várható lehűlés november 2-4. között érkezik.

Az éjszakai hőmérséklet fokon lesz általában állandó, és átlagosan 5 és 7 C fok között lesz, kivéve az első éjszakákat (október 24-28), amikor 8-10 C fokig hűl csak le a levegő hőmérséklete.

Csapadék nem lesz a térség felett csupán korlátozott területeken mennyiségileg gyenge eső várható október 25-én, esetleg november 1-je után.

Időjárás előrejelzés Partium

Különösen meleg lesz az időjárás az előrejelzés első napjaiban (október 24-25), amikor az átlaghőmérséklet 24 C fok körül lesz, majd október végéig átlag 19-20 C fokos értékig csökkennek, de továbbra is az adott időszakra jellemző felett maradnak.

A megszokottnál kissé melegebb idő várható második héten 14 és 16 C fok között alakul a napi középhőmérséklet, november 2-4 között lehűlés várható. Az éjszakai hőmérséklet általánosan 4 és 6 C fok között várható, kivéve az első éjszakákat (október 24-28), amikor 8-10 C fokos átlagos hőmérsékletek lesznek.

Október 25-én és 26-án mennyiségileg gyenge eső várható korlátozottan, majd ismét nagy valószínűséggel november elején is.

Időjárás előrejelzés Erdély

Október végéig meleg lesz az idő, az átlagos maximumhőmérséklet 18-20 C fok körül alakul stabilan, a legmagasabb értékeket október 24-én és 25-én mérték. A második héten is a megszokottnál valamivel melegebb idő várható, a napi középhőmérséklet 12 és 16 C fok között alakul, lehetséges lehűlés november 2-4 környékén várható.

Az éjszakai hőmérséklet általában állandó lesz, átlagosan 2 és 5 C fok között alakul, kivéve az október 25-ről 27-re virradó éjszakákat, amikor magasabb, 6-10 C fokos átlag várható.

Október 25-én és 26-án helyileg gyenge esőzések lesznek, de korlátozott területeken, ennek valószínűsége a második héten is megmarad.

Időjárás előrejelzés Máramaros

Október végéig meleg lesz az idő, az átlagos maximumhőmérséklet 16-19 C fok között várható, a legmagasabb értékeket október 24-én és 25-én mérték.

A második hétre is a megszokottnál kissé melegebb idő várható, amikor a napi középhőmérséklet 12 és 14 C fok között alakul, lehűléssel november 2-4 között számolhatnak a helyiek.

Az éjszakai hőmérséklet általában állandó, 1-2 C fok körül alakul, de átlagosan 4 és 7 C fok közötti értékekkel számolhatunk, kivéve az október 25-ről 26-ra virradó éjszakákat, amikor ez az érték magasabb lesz, 10 C fokra számíthatunk.

Átmenetileg általában mérsékelt mennyiségű eső fog esni október 25-én és 26-án, de helyenként nagyobb valószínűséggel gyenge eső lehet a második héten is.

Időjárás előrejelzés a hegyekben

A nappali hőértékek az időszakra jellemző normál felettiek lesznek, különösen az első héten és a második hét elején, amikor a szokásosnál jóval melegebb lesz.

Az átlaghőmérséklet 10 és 14 C fok között alakul. Később, november 2-a után lehűlés lehetséges, az átlag hőmérséklet 6-8 C fokra csökken. Az éjszakai hőmérséklet állandó lesz, átlagosan 0 és 4 C fok között, kivéve a 25-ről 26-ra virradó éjszakát, amikor magasabbak lesznek 6-8 C fokos átlaggal.

Helyi és átmeneti eső általában gyenge lesz október 25-én és 26-án, de az esélye a második hétre is megmarad.

Forrás: ANM

Időjárás térképek & webkamera

Követem: