Két hetes időjárási előrejelzés: meleg és zivatar

Az elkövetkező két hétben meleg időjárásra számíthatunk, amelyet zivatarok tarkítanak. A következő napokban érdemes felkészülni a hirtelen változó időjárási körülményekre, különösen a szabadban tervezett programok esetében.

Részletes időjárási kilátások

A következő két hétben az időjárás meglehetősen változékony lesz, a meleg napokat gyakran megszakítják majd záporok és zivatarok. Az előrejelzések szerint a hőmérséklet folyamatosan 25-30 Celsius-fok körül mozog, ami az év ezen szakaszában megszokott. Azonban a légköri instabilitás miatt, különösen a délutáni órákban, gyakran alakulhatnak ki záporok és zivatarok.

A csapadékos időjárás leginkább a hegyvidéki területeken lesz jellemző, ahol a hőmérséklet enyhén csökkenhet a záporok és zivatarok idején.

Ajánlások a biztonság érdekében

Az időjárási előrejelzések szerint a zivatarok és záporok hirtelen érkezhetnek, ezért fontos, hogy mindenki figyelje a meteorológiai jelentéseket és készítsen elő megfelelő védőfelszerelést. A szabadtéri programok tervezésekor érdemes rugalmasnak lenni, és figyelembe venni a várható időjárási körülményeket.

A változékony időjárás különösen a délutáni órákban lesz jellemző, amikor a légköri instabilitás miatt kialakulhatnak a zivatarok. Érdemes felkészülni a hirtelen változó időjárási körülményekre, különösen a szabadban tervezett programok esetében.

Forrás: ANM

Követem az oldalt Facebookon is!