Milyen időjárásra számíthatunk a Dubai nyaralásunk során?

Dubai az Egyesült Arab Emírségek egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, ami világszerte ismert az égbe emelkedő felhőkarcolóiról, a luxus üdülőhelyeiről és az elképesztően meleg időjárásáról. Ez utóbbi sokaknak már önmagában is egy nyomós érv az odalátogatásra, ha viszont komolyan tervben van a Dubai nyaralás, akkor ennél többet is érdemes megtudni arról, hogy milyen időjárásra számíthatunk a régióban. 

Dubai, a Napfény Városa 

A meleg időjárás kedvelőinek nem hiába az egyik legnépszerűbb választás a Dubai nyaralás, a város ugyanis híres az állandó napsütésről. Az éves átlagos napsütéses órák száma meghaladja a 3000 órát, ami azt jelenti, hogy a nap több mint 8 órán át ragyog minden nap az égbolton. Ez azért elég jól hangzik, hiszen ennek köszönhetően bármikor strandolhatunk, kirándulhatunk vagy részt vehetünk egy szabadtéri programon.  

A napsütés egész évben jellemző Dubaira, csak annyi különbség van a téli és a nyári hónapok között, hogy mivel télen rövidebbek a napok, így a napsütéses órák száma is kevesebb. A sok napsütésnek azonban nemcsak előnyei, hanem veszélyei is vannak. Fontos, hogy a Dubai nyaralás során megfelelően öltözzünk és védekezzünk a nap ellen. Könnyű, légáteresztő ruházatot viseljünk, és mindig legyen nálunk napvédő krém, napszemüveg és kalap! 

Meleg időjárás télen-nyáron 

Nem nehéz kitalálni, hogy ha ilyen sokat süt a nap, akkor Dubaiban tulajdonképpen télen-nyáron meleg idő van. A nyár különösen forró, ekkor a hőmérséklet gyakran meghaladja a 40 Celsius-fokot. Július és augusztus szokott a legmelegebb hónap lenni, amikor is a hőmérséklet akár 45 Celsius-fok is lehet. 

Sokak nagy örömére Dubaiban télen is jó idő van, december és február közötti hónapokban a nappali hőmérséklet általában 20-30 Celsius-fok között mozog. Éjszaka valamennyivel lehűl a hőmérséklet, akkor általában 15-20 Celsius fok közötti értéket mutat a hőmérő.  

A forró időjárás miatt fontos, hogy a Dubai nyaralás alatt megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk, illetve bárhova is megyünk vagy bármilyen programot is tervezünk, mindig vigyünk magunkkal vizet annak érdekében, hogy elkerüljük a dehidratációt. 

Kirándulni, fürdeni nem érdemes akkor menni, amikor szélsőségesen magas a hőmérséklet, ha viszont mégis útra kelünk, rendkívül fontos, hogy időnként megálljunk pihenni, és lehetőség szerint kerüljük a hosszú ideig tartó napon való tartózkodást. Keressünk valahol egy árnyékos helyet vagy térjünk be egy klímával felszerelt vendéglátó egységbe, hogy lehűlhessünk. 

Kevés az esély az esőzésre 

Dubai sivatagi éghajlattal rendelkezik, aminek köszönhetően általában kevés csapadék esik. Az éves átlagos csapadékmennyiség 100 milliméter alatt van, és a legtöbb eső az október és április közötti időszakban fordul elő. Az esőzésekről azt érdemes tudni, hogy gyakran heves záporok formájában jelentkeznek, de rövid ideig tartanak.

Látható tehát, hogy amennyiben a Dubai utazás mellett döntünk, akkor nem kell sokat gondolkodni az indulás időpontján, ugyanis egész évben napsütésre, meleg időre és kevés esőre számíthatunk.