Milyen lesz az időjárás ősz elején? 30 napos időjárás előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusai (ANM) 2022. augusztus 15-től szeptember 12-ig terjedő időszakra becsülték meg, milyen idő várható Erdélyben és Partiumban. Egy kicsit a „nesze semmi, fogd meg jól” kategóriába esik az alábbi jelentés.

A 30 napos időjárás előrejelzések az ECMWF modellei alapján készülnek, a levegő hőmérséklete és a csapadékmennyiség heti átlagát becsülik meg a 2002-2021 közötti időszak eltéréseihez képest.


A 2022. augusztus 15-22-ei héten az erre a hétre jellemző hőértékek magasabbak lesznek Románia egész területén. Az ország keleti felében, valamint a hegyvidéken általában többlet várható, de a délnyugati vidékeken lokálisan is hiányos lesz a csapadék mennyiség, a többi helyen a megszokotthoz közeli lesz.


A 2022. augusztus 22-29-ei héten a levegő átlaghőmérséklete magasabb lesz, mint erre az időszakra jellemző. Az ANM szerint a csapadék mennyisége ebben a tartományban általában a normál körüli értékhez közelít a régióban.


A 2022. augusztus 29-től szeptember 5-ig tartó héten országszerte, de különösen a nyugati régiókban az erre az időszakra jellemző átlag felett lesz a napi hőmérséklet. Ebben az időszakban a csapadék általában minden régióban a normálhoz közeli lesz.


A 2022. szeptember 5. és 12. közötti héten az átlagos hőértékek az e heti specifikus értékek felett lesznek Románia egész területén. Az erre az időszakra becsült csapadékmennyiség általában a normál értékhez közelít az egész ország szintjén.

Forrás: ANM

Időjárás térképek & webkamera

Követem: