Szeptember esővel búcsúzik

Úgy tűnik hétvégén néhány fokkal melegszik az idő Erdély és Partium-szerte, és az eső is alábbhagy, de a hónap végén ismét országszerte csapadékossá válnak a hétköznapok, hegyekben eső, ónos eső és havazás, főleg 1600 m felett. Az esernyőt minden esetre ne tegyük el a hónap hátralévő részében.

Időjárás előrejelzés Bánát

Az első előrejelzési hét végére különösen hideg időt jósolnak a meteorológusok, a maximum hőmérséklet 16-18 C fok között alakul, a minimumok pedig 4-7 C fok között lesznek. Szeptember 25-e körül a termikus értékek körülbelül 5 C fokkal emelkedne, és ekkor már nem lesz jelentős eltérés.
Szeptember 19. és 22., valamint szeptember 26. és október 2. között lesz nagyobb az esély az újabb csapadékra.


Időjárás előrejelzés Partium


Szeptember 19. és 24. között különösen hideg lesz az idő, átlagos maximum hőmérsékletekkel, ami mindössze 15-17 C fok, a minimumok pedig 4-7 C fok között alakulnak. Az első hét végén és a második hét elején körülbelül 4 C fokkal felmelegszik a hőmérséklet, ekkor a hőértékek már nem változnak jelentősen.
Szeptember 19. és 23., valamint szeptember 26. és október 2. között lesz újra nagy esélye az esőzésnek.


Időjárás előrejelzés Erdély


Szeptember 24-ig jóval a fajlagos érték alatt marad az átlaghőmérséklet 13-15 C fok között változik a maximum, és 3-5 C fok között várható a minimum. Az előre jelzett időszak utolsó négy napjában megközelítőleg 5 C fokkal emelkednek a hőmaxim hőmérsékleti értékek. A nagyobb hőmérsékleti növekedés szeptember 26. és 28. között lesz, ami 6 C fok pluszt jelent. A következő intervallumban a termikus értékek stagnálnak.
Szeptember 19. és 23., valamint szeptember 26. és október 2. között lesz nagyobb az esőzés esélye

A Bilea-tónál 3 cm hó hullott (Transzfogaras) Forrás: Transfagarasan Facebook Oldal


Időjárás előrejelzés Máramarossziget


Az első időjárás előrejelzési hét végére különösen hideg lesz az idő, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13-16 C fok, a minimum hőmérséklet 4-6 C fok között alakul. Szeptember 25. körül mintegy 4 C fokkal emelkednek a hőértékek, és később sem lesznek jelentős eltérések.
Szeptember 19. és 22., valamint szeptember 26. és október 2. között újra nagy mennyiségű esőre van kilátás.

Időjárás előrejelzés a hegyekben

A szokásosnál jóval hidegebb lesz az idő ezen a napon egészen szeptember 24-ig, az átlagos hőmérsékleti maximumok 4-8 C fok között, a minimumok pedig valamivel fagypont alatt állnak meg. A következő két napban 4-5 C fok körül melegszik, ekkor már nem lesz több fokos hőingadozás.
Átmenetileg szinte naponta, az első héten pedig általában a 1600 m feletti magasságokban várható eső, ónos eső és hó.

Forrás: ANM

Időjárás térképek & webkamera

Követem: